Școala primară nr. 4 Zimnicea, reabilitare și modernizare

Evoluția lucrărilor de reabilitare și modernizare a Școlii primare nr. 4 Zimnicea și a grădiniței din incinta acesteia se prezintă atfel: proiectarea și execuția grupurilor sanitare în cauză a fost făcută cu respectarea prevederilor Ordinului Ministerului Sănătății nr.1955/18.10.1995, pentru aprobarea Normelor de igienă privind unitățile pentru ocrotirea, educarea și instruirea copiilor și tinerilor, cu modificările și completările ulterioare, în speță art.24, Tabelul. Nr.6 din Anexa la acest Ordin.

Conform acestui act normativ la grădinițele cu program normal, prelungit și săptămânal „grupurile sanitare sunt comune pentru copiii de ambele sexe”.

În ceea ce privește restul grupurilor sanitare din această școală, ele sunt de mai multe categorii și anume: grupuri sanitare cadre didactice, separat pentru ambele sexe; grupuri sanitare elevi, separat pentru ambele sexe; grup sanitar pentru persoane cu dizabilități; grupuri sanitare la vestiare, separat pentru ambele sexe.

Edilii orașului Zimnicea ne asigură încă o dată că proiectarea și execuția lucrărilor de consolidare, reabilitare și modernizare a tuturor unităților școlare din oraș respectă în totalitate normativele în vigoare, iar la finalul lucrărilor toate unitățile școlare vor fi la standarde europene și pregătite să asigure copiilor și elevilor cele mai bune condiții pentru desfășurarea unui act educațional de calitate.

Cornelia RĂDULESCU