Victorie zdrobitoare pentru handbaliştii alexăndreni

Handbaliştii alexăndreni au încheiat turul de campionat cu o victorie categorică. În ultima etapă din acest an, echipa antrenată de Toma Constantin a reuşit scorul sezonului împotriva moldovenilor de la LPS Piatra Neamţ.
Echipa de handbal a Alexandriei a trecut, în premieră în acest sezon, de cota de 50 de goluri marcate într-un joc. Sorin Cîrstea, cu 12 reuşite şi Victor Hoinaru, cu 10 goluri au fost decisivi în victoria zdrobitoare pe care CSH Teleorman Alexandria a obţinut-o în ultima etapă a turului de campionat împotriva celor din Piatra Neamţ.
Încă din primele secunde ale jocului, alexăndrenii s-au năpustit peste adversari şi nu i-au lăsat să ”mişte nimic”. Jocul bun al elevilor lui Constantin le-a permis acestora să intre la pauză cu un avans de 16 puncte: 27 la 11.
Pasele s-au legat foarte bine şi în a doua parte a jocului, iar diferenţa a crescut până la finalului meciului la 26 de puncte: 50 la 24. Cel de-al 50 gol a fost reuşit de către Sorin Cîrstea cu doar 24 de secunde înainte de fluierul final al arbitrului.
Scorul i-a permis antrenorului alexăndrean să-i introducă pe teren pe toţi cei 14 jucători ai lotului. Printre aceştia s-au aflat şi juniorii Ștefan Bragadireanu sau Alin Roaua. Cei doi au reuşit să spargă gheaţa şi au înscris primele lor goluri în Divizia A de handbal masculin.
”A fost o diferenţă mult prea mare de forţă între jucătorii celor două echipe. Alexandria ar putea mai mult. După ce am văzut echipa la joc, aş avea curajul să spun că alexăndrenii îşi pot propune un obiectiv mai îndrăzneţ”, a declarat antrenorul celor de la Piatra Neamţ, Stelian Bursuc.
De cealaltă parte, tehnicianul alexăndrean, Toma Constantin s-a arătat mulţumit de jocul echipei şi spune că încă se află în graficul impus la începutul campionatului, clasarea pe locul 7 la finalul sezonului.
”Nu ne-am aşteptat la o aşa mare diferenţă de scor pentru că echipa din Piatra Neamţ este pe locul 9. Se pare că noi ne-am mobilizat mai mult şi am reuşit să atingem bariera de 50 de goluri înscrise într-un meci.
Am avut ca obiectiv clasarea pe locul 7, iar în prezent suntem pe locul 8. Din punctul meu de vedere echipa are un traseu ascendent. În sport mereu sunt suişuri şi coborâşuri”, a precizat Toma Constantin.
În urma acestei victorii echipa alexăndreană acumulează 15 puncte şi până la finalul partidei de astăzi dintre CSM Focşani 2007 şi Universitatea Târgovişte ocupă poziţia a 7-a a clasamentului, la egalitate de puncte cu cei din Focşani.
Returul de campionat va începe la finalul lunii ianuarie 2014. Primul joc al alexăndrenilor este programat în ziua de 26 ianuarie, atunci când în Sala Sporturilor din Alexandria sosesc ocupanţii penultimului loc în clasament, Universitatea Târgovişte.

C. DUMITRACHE

Statistică CSH Teleorman Alexandria
Mihai Coveianu/ Andrei Șerb (portari), Dragoş Ghencu (3 goluri), Sorin Cârstea (12 goluri), Victor Hoinaru (10 goluri) – o eliminare, Gabriel Dumitru (3 goluri) – o eliminare, Tiberiu Savu (3 goluri), Paul Barbu (2 goluri), Bogdan Mihăeş (5 goluri), Alin Roaua (un gol), Rareş Niţu (3 goluri), Bogdan Tudorancea (5 goluri), Valeriu Șerban (2 goluri) şi Ștefan Bragadireanu (un gol).