Luna plantării arborilor, deschisă oficial la Alexandria

“Luna plantării arborilor”, 15 martie – 15 aprilie 2013, a fost deschisă oficial şi de către silvicultorii din judeţul nostru, în organizarea Direcţiei Silvice Teleorman, ieri, la Alexandria, având loc prezentarea acţiunilor ce vor fi desfăşurate pentru realizarea programului din acest an privind extinderea şi buna întreţinere a suprafeţelor ocupate de pădure. Într-o conferinţă de presă organizată la Ocolul Silvic Alexandria, la care au luat parte numeroşi reprezentanţi ai mas mediei locale, directorul Direcţiei Silvice Teleorman, ing. Marin Dumitru, a prezentat pe larg acţiunile ce urmează a fi derulate pentru realizarea prevederilor programului de extindere şi regenerare a pădurilor în acest an, cu accent pe lucrările ce trebuie executate în perioada imediat următoare. Astfel, numai în actuala campanie de regenerare a pădurilor din judeţul nostru, în baza programului aprobat de către conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, vor fi executate lucrări de plantare pe 113 hectare, alte 65 de hectare urmând a fi împădurite în toamnă. Pentru împăduririle din această primăvară vor fi folosiţi 207.000 puieţi forestieri, lucrări de plantare fiind prevăzute pe raza Ocoalelor Silvice Alexandria, Roşiorii de Vede, Slăveşti şi Turnu Măgurele, circa 80 la sută din suprafaţa totală fiind la Alexandria şi Turnu Măgurele.
În cea de-a doua parte a acţiunii de deschidere oficială a campaniei împăduririlor de primăvară, organizatorii şi jurnaliştii s-au alăturat silvicultorilor prezenţi pe terenurile din cadrul Unităţii de Producţie IV, aparţinând Ocolului Silvic Alexandria. Sub directa îndrumare a şefului Ocolului Silvic Alexandria, ing. Florin Nania, cu participarea efectivă a şi a altor silvicultori din cadrul acestei unităţii, câteva zeci de muncitori se aflau în plină desfăşurare a acţiunii de plantare de puieţi de salcâm. Puieţii de salcâm au fost produşi la pepiniera din cadrul Ocolului Silvic Alexandria, suprafaţa ce va fi plantată în aceste zile fiind de 0,5 hectare, extinzându-se astfel suprafaţa de pădure existentă în apropierea râului Vedea.
În următorul număr al cotidianului nostru vom prezenta amănunţit întregul program derulat de către silvicultorii teleormăneni în 2013 privind regenerarea pădurilor din judeţ.

George ZAVERA