Iohannis se vaccinează

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a anunțat că vineri, 15 ianuarie 2021, se va vaccina împotriva virusului ucigaș coronavirus. ”Nu am dorit nici eu, nici premierul, să ne băgăm în față”, a declarat Iohannis. Președintele se va vaccina o dată cu începerea celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare din România. ”Vineri, 15 ianuarie 2021, începe a doua etapă de vaccinare, în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu a personalului din învățământ, a persoanelor de peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități și a personalului numit esențial, de exemplu administrația prezidențială, Guvernul. Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, 15 ianuarie 2021”, a spus Klaus Werner Iohannis într-o conferință de presă de la Palatul Cotroceni.

Întrebat de ce până acum nu s-a vaccinat, președintele Iohannis a spus: ”Nu am dorit nici eu, nici premierul Cîțu să ne băgăm în față, să nu dăm un mesaj greșit”, a mai spus Iohannis

”Nu cred că prin faptul că nu m-am vaccinat până acum, s-a produs vreo neîncredere în rândul oamenilor. Dimpotrivă, decizia a fost ca în prima etapă să se vaccineze tot personalul medical”, a spus șeful statului.

Despre faptul că președintele se va vaccina vineri în mod public, deputatul liberal deTeleorman, Calotă Ică Florică susține că gestul președintelui este unul bun. Însă vor fi români care vor refuza vaccinul. Nu întotdeauna exemplele bune au fost și urmate. Vaccinarea este gratis, dar asta nu înseamnă că românii se vor îmbulzi să se vaccineze, ca și în magazinele în care se fac promoții. Rămâne de văzut câte vaccinuri vor veni în România, dacă vor fi de ajuns, sau dacă vor fi abandonate prin spitale.

Ioan DUMITRESCU