Copiii de la Grădinița nr. 10, plimbați dintr-o locație în alta

Consiliul Local al municipiului Alexandria a stabilit, marți, 18 septembrie, în ședință convocată de îndată, unde își vor desfășura activitatea copiii din cadrul Grădiniței nr. 10 Alexandria, unitate de învățământ căreia DSP i-a suspendat autorizația de funcționare, luni, 17 septembrie 2018. Decizia de suspendare a activității a fost luată după o acțiune mai amplă de control demarată de DSP Teleorman, în urma mai multor cazuri de îmbolnăviri înregistrate în rândul copiilor care au frecventat grădinița, săptămâna trecută. Potrivit celor menționate în cadrul ședinței de Mioara Comana, director DSP, suspendarea autorizației de funcționare a Grădiniței nr. 10 nu are legătură cu îmbolnăvirile, ci cu starea avansată de degradare a clădirii, construită în 1877.

Deși ședința a început la ora 17:00, părinții au fost anunțați să participe la întâlnire începând cu ora 18:00, fapt ce i-a revoltat pe cei mai mulți dintre părinții prezenți în sala de ședințe a Primăriei municipiului Alexandria. Starea tensionată a fost accentuată și de nemulțumirea părinților ai căror copii sunt afectați de supendarea activității Grădiniței nr. 10, dar și a părinților ai căror copiii sunt înscriși la creșa din cadrul Grădiniței nr. 5 din municipiul reședință de județ, situată în zona Peco. Pentru că la această unitate de învățământ urmează să fie mutați copiii de la Grădinița nr. 10, dar numai după ce se va realiza transferul copiilor de la creșă.

În concluzie, copiii de la creșa din cadrul Grădiniței nr. 5 își vor defășura activitatea, în viitor, la creșa din cadrul Grădiniței nr. 6, luându-se în considerare că această unitate de învățământ se află în aceeași zonă în care locuiesc cei mai mulți părinți ai copiilor care vor fi mutați de la Grădinița nr. 5.

Pe de altă parte, copiii de la Grădinița nr. 10 își vor începe activitatea săptămâna viitoare, la creșa Grădiniței nr. 5, după ce în cursul acestei săptămâni se vor face operațiuni de igienizare a unității de învățământ din zona Peco.

Potrivit celor menționate de primarul Victor Drăgușin în cadrul ședinței, copiii de la Grădinița 10 vor merge la Grădinița nr. 5 până la 1 noiembrie, dată la care vor fi, din nou, mutați, într-un spațiu al Colegiul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din Alexandria. În prezent, într-o aripă a clădirii acestui liceu se lucrează pentru amenajarea unui spațiu corespunzător desfășurării activității preșcolarilor, spațiu în care copii ar fi trebuit să se mute la începutul acestui an școlar, după cum se stabilise la întâlnirile care au avut loc la Primăria Alexandria, între reprezentanții municipalității, părinți și cadre didactice ale Grădiniței nr. 10, în ultimul semestru al anului școlar 2017-2018. Pentru că lucrările nu au fost finalizate până la începerea anului școlar care tocmai a început, mutarea n-a fost posibilă.

Rămâne de văzut dacă autoritățile își vor respecta promisiunea că începând cu 1 noiembrie 2018 copiii de la Grădinița nr. 10 vor fi, din nou, mutați, în spațiul din cadrul Liceului Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din Alexandria, variantă care le convine cel mai mult părinților, ținând cont de faptul că cei mai mulți locuiesc sau lucrează în zona centrală a orașului.

M. MEILĂ