Aproximativ 800 de angajaţi din Teleorman îşi pierd locurile de muncă

Dezastru pe piaţa muncii din judeţul Teleorman. În următoarele zile, aproximativ 800 de persoane îşi vor pierde locurile de muncă.

778 de telormăneni vor rămâne, în prag de Crăciun, fără loc de muncă. 2 firme de confecții din județul nostru își restrâng activitatea și au informat autoritățile despre o concediere în masă.

”Având în vedere dificultățile economice întâmpinate pe piața confecțiilor textile, două societăți comeciale care activează și în județul Teleorman, respectiv SC TIME INTERNATIONAL TRADING SRL și SC NELIA FINE STAYLE SRL au notificat ITM Teleorman asupra intenției de a proceda la concedieri colective, în perioada decembrie 2018- ianuarie 2019. SC TIME INTERNATIONAL TRADING SRL va concedia un număr de 600 de salariați din punctele de lucru Alexandria si Zimnicea, dintr-un total de 1201 salariati, iar SC NELIA FINE STAYLE SRL va concedia un număr de 178 de salariați din punctul de lucru Turnu Magurele, dintr-un total de 344 salariati”, spun reprezentanții ITM Teleorman.

Mai mulți angajați ne-au contactat pentru a-i ajuta. Aceștia spun că patronii găsesc fel și fel de tertipuri pentru a da oamenii afară fără a putea intra în șomaj. Această situație a fost semnalată reprezentanților ITM Teleorman care spun că vor declanșa mai multe controale.

”În cazul în care vor există suspiciuni de încălcare a legislației muncii, ITM Teleorman va proceda la declanșarea de controale tematice, care vor avea în vedere respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la derularea procedurii de concediere colectivă, prin raportare la prevederile Codului Muncii și ale contractului colectiv de muncă aplicabil, inclusiv a procedurilor de informare și consultare a salariaților”, spun reprezentanții ITM Teleorman.

Dacă în ultima lună județul Teleorman își pierduse poziția de ”lider” în cea ce privește rata șomajului, odată cu aceste concedieri, județul nostru revine pe locul 1 ca număr de șomeri!

Claudiu DUMITRACHE