Acțiuni derulate de pompierii teleormăneni de ”Ziua Informării Preventive”

Cu ocazia Zilei Informării Preventive, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” Teleorman a organizat ieri, 13 noiembrie 2018, acțiuni de informare preventivă în locurile cu aglomerări de persoane, precum și lecții deschise în unitățile de învățământ cu teme privind conduita preventivă specifică sezonului rece pe linia situațiilor de urgență. Aceste acțiuni de informare preventivă au avut loc în intervalul orar 10:00-12:00, inspectorii de prevenire aflându-se în localitățile Alexandria, Frumoasa și Orbeasca, conform planificării, potrivit celor menționate de mr. Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman.

Totdată, cei care au dorit să se familiarizeze cu profesia de pompier militar și să vadă tehnica de intervenție cu care echipajele de pompieri acționează în misiunile de salvare au avut ocazia să viziteze, în intervalul 11:00-13:00, subunitățile de intervenție din Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Zimnicea și Videle.

Activitățile informativ-educative derulate în cursul zilei de ieri au avut scopul de conștientizare a cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune dacă nu respectă măsurile și regulile de comportare specifice tipurilor de situații de urgență.

M. MEILĂ