Ziua Porților Deschise și spectacol de poezie, muzică și teatru

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, a organizat miercuri, 24 ianuarie 2024, „Ziua Porților Deschise”.

Manifestarea a fost prilejuită de sărbătorirea a 165 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, de la 24 ianuarie 1859.

Astfel, între orele 9.00-17.00, au fost vizitate gratuit expoziţiile permanente și temporare ale muzeului: „Înapoi în timp: Arheologie Numismatică în judeţul Teleorman”, „Aspecte etnografice teleormănene”, „Retrospectiva Exponatului Lunii 2023” și „Aspecte urbane teleormănene. Realităţile secolului XX”.

Unirea Principatelor Române a constituit primul pas in realizarea marelui vis de veacuri al poporului român. Cu toate că întregirea trupului țării s-a înfăptuit peste aproape o jumătate de secol, Unirea din 1859 a înrâurit speranța românilor de a fi uniți într-o țară mare, frumoasă și liberă.

Copiii de la Cercul de Teatru al Palatului Copiilor din Alexandria, în parteneriat cu orchestra de viori „Edelweiss” de la Școala Gimnaziala din Bogdana au marcat evenimentul prin muzică instrumentală și vocală, poezie și piesa de teatru „Să ne amintim de 24 Ianuarie”.

Spectacolul, găzduit de Muzeul Județean Teleorman, a fost susținut de copiii Cercului de Teatru al Palatului Copiilor din Alexandria, îndrumați de profesorul coordonator Adriana Unteșu.

Cornelia RĂDULESCU