Ziua Naţională a Lecturii la Biblioteca Județeană „Marin Preda”

Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează joi, 15 februarie 2024, începând cu ora 12.00, la Compartimentul Împrumut pentru Tineri și Adulți, activități de promovare a lecturii în rândul elevilor.

Ziua Naţională a Lecturii este marcată în fiecare an, începând din 2022, la data de 15 februarie.

În România, pe lângă Ziua Națională a Lecturii, 15 februarie este și data la care s-au născut două personalități care au jucat un rol important în dezvoltarea educației românești și în promovarea culturii și a lecturii. Este vorba despre Titu Maiorescu (n. 15 februarie 1840), avocat, critic literar, eseist, estetician, filozof, pedagog, politician și scriitor român, prim-ministru al României, fondator al societății literare Junimea și despre Spiru Haret (n. 15 februarie 1851), matematician, astronom și pedagog renumit pentru organizarea învățământului modern românesc din funcția de ministru al Educației, pe care a deținut-o de trei ori, membru al Academiei Române.

Ziua Națională a Lecturii ne oferă un bun prilej să reiterăm importanța cărților în viața noastră și să inițiem împreună obiceiuri de lectură, atât de necesare copiilor și tinerilor. Să nu uităm că fiecare zi este potrivită pentru a descoperi o carte.

Cu acest prilej, elevi de la Școala Gimnazială Mihai Viteazul din Alexandria, coordonați de prof. Monica Coman, director și de Anuța Voinea, bibliotecar, vor promova cititul prin susținerea unor sesiuni de lectură.

Cornelia RĂDULESCU