Ziua de Curăţenie Naţională

Ziua de Curăţenie Naţională, marcată în data de 17 septembrie 2022 este organizată sub egida „Let’s do it, World!” şi a Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu- UNEP, ca fiind cel mai ambiţios proiect civic de mediu realizat vreodată la nivel mondial.

„Let’s Do It, România!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi.

În România, acesta a început în 2009, când un grup de voluntari pasionaţi şi-a propus să curețe România într-o singură zi.

România a fost cea de-a 4 ţară din comunitatea „Let`s Do It, World!” care a avut curajul să organizeze o astfel de acţiune şi este şi astăzi o referinţă pentru alte ţări de pe întreagă planetă.

„Let’s Do It, România!” îi invită pe cei care doresc să fie parte din schimbare să fie voluntari digitali, adică să marcheze în aplicația TrashOut deșeurile pe care le întâlnesc în natură. Echipa „Let’s Do It, România!” va trimite sesizări autorităților prin platforma 4B, iar în maximum 30 de zile acestea revin cu un status privind zonele respective.

Partenerii instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva.

Cu ocazia Zilei de Curăţenie Naţională, angajaţii APM Teleorman participă, împreună cu echipa „Let’s Do It!”, la o acţiune de curăţenie în municipiul Alexandria, zona Veteranilor, în data de 17 septembrie 2022 și așteptă voluntari din toate localităţile judeţului.

Cornelia RĂDULESCU