Ziua Curățeniei Naționale din cadrul proiectului „Let`s Do It, Romania!”

Felicitări voluntarilor pentru efortul, orele de muncă și dedicarea de care au dat dovadă de ziua Curățeniei Naționale, care a avut loc în data de 16 septembrie 2023, în cadrul proiectului „Let`s Do It, România!”.

Voluntari din județul nostru au participat la „Let`s Do It, România!”, cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeurile din arealele naturale.

Obiectivul World Cleanup Day a fost de a mobiliza populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate.

Încă de la primele ore ale dimineţii, voluntarii au venit la punctele de înregistrare, iar acţiunea s-a încheiat în jurul orei 13:00, când partenerii de la salubritate au început colectarea sacilor în vederea valorificării resurselor.

O primă estimare arată că peste 2300 de voluntari din județ au fost implicați în această acțiune din școli, grădinițe, primării din mediul rural, urban, ISU, Grupul de voluntari de la ISU Teleorman, APM, Apele Române, Inspectoratul Județean de Jandarmi Teleorman, voluntari ai Asociației de Economie Sociala a Tinerilor, Asociației Pro Activ, părinți și alți voluntari din comunitate. Din cauza vremii nefavorabile, alte institutii din comunitate, precum Prefectura Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria, primării și școli din județ, au decalat activitatea care se va desfășura în următoarele zile.

„Suntem bucuroși că de la an la an, voluntarii ne sunt în continuare alături, vor să trăiască într-un județ mai curat, într-o țară mai curată și contribuie activ prin participarea la Ziua Națională de Curățenie dobândind un comportament responsabil față de mediu. Le mulțumim pentru încredere și îi așteptăm alături de noi și la următoarele ediții.

Le mulțumim partenerilor instituționali care s-au alăturat Zilei de Curățenie Națională: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România, Eco Sud și Asociația Comunelor din România”, a spus Fănica Luca, coordonatorul județean al proiectului.

„Let`s Do It, Romania! nu ar fi posibil fără inplicarea tuturor membrilor comunității care au lăsat toate treburile și au venit să se implice. Sunt sigură că împreună am contribuit la o țară mai curată, la o țară în care implicarea civică și voluntariatul chiar contează. Suntem toți Doers și am realizat împreună o acțiune de care suntem mândri”, a adăugat

coordonatorul județean, Fănica Luca.

Cornelia RĂDULESCU

Despre autor