Weekend liniștit pentru echipele de intervenții

Vremea urâtă din weekend i-a făcut pe teleormăneni să stea în case. Șoferii au circulat cu prudență, iar evenimentele nedorite au fost puține.

În ultimele trei zile, pompierii din județ au intervenit la 76 de misiuni.

Cele mai multe, 70, au fost cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

A fost înregistrat un singur accident rutier. Din fericire fără victime, cu un autoturism răsturnat în afara părții carosabile, pe DJ 504, între localitățile Perii Broșteni și Trivale Moșteni, la care pompierii militari au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

Pompierii au intervenit și la o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat la un eveniment cu caracter public, desfășurat la Sala Polivalentă, din municipiul Alexandria.

Au fost 2 incendii. Unul izbucnit la tabloul electric al unei locuințe din localitatea Nanov, iar celălalt la instalația electrică a unei combine frigorifice dintr-o locuință din comuna Băbăița. Ambele incendii au fost stinse rapid de pompieri, în limitele găsite, fiind salvate importante bunuri materiale.

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri: nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat; nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan; verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

C.D.