Weekend alert pentru echipele de intervenții: 9 incendii și 3 accidente rutiere

Weekend extrem de alert pentru echipele de intervenții. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 77 de evenimente.

Cele mai multe, 61 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. 3 accidente rutiere, produse pe raza localităților Peretu, Nanov și pe DN 6, între Plosca și Buzescu, în urma cărora au rezultat trei victime, conștiente și cooperante, neîncarcerate, dintre care două au fost transportate la spital de către echipajele SAJ și SMURD Teleorman. La toate aceste evenimente, pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au îndepărtat resturile de caroserie de pe carosabil, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță.

9 incendii, dintre care șase izbucnite la locuințele și anexele gospodărești ale cetățenilor din localitățile Năsturelu (anexă și solar), Zimnicea (magazie depozitare rumeguș), Mihăești, jud. Olt (magazie), Butculești (2 anexe și un beci, pe cca. 40 mp), Alexandria (o bucătărie de vară și o magazie de lemne) și Roșiorii de Vede (bucătăria unui apartament) și trei incendii izbucnite la vegetația uscată și gunoiul menajer din Măldăeni, Sfințești și Alexandria, fără pagube materiale înregistrate.

La Roșiorii de Vede, pompierii militari au reușit să salveze proprietarul unui apartament în care se manifesta un incendiu, la nivelul bucătăriei. Acesta a fost găsit dormind într-una dintre camerele locuinței și evacuat în condiții de siguranță. Incendiul a fost stins de două echipaje de pompieri în limitele găsite, în aproximativ 30 de minute, cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă.

Au ars ori au fost distruse de foc un aparat de gătit, o hotă, elemente de mobilier, un geam termopan și zugrăveala de pe pereții bucătăriei. Valoarea pagubelor a fost estimată la 3000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 150000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost aragazul, lăsat în funcțiune nesupravegheat.

În municipiul Alexandria, un incendiu izbucnit la o bucătărie și la o magazie de lemne dintr-o gospodărie amenința să producă pagube materiale importante la trei locuințe aflate în imediata apropiere. Din fericire, focul a fost anunțat la timp de unul dintre vecini, pompierii militari reușind astfel să intervină și să stingă rapid incendiul în limitele găsite. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 10000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 1 000 000 lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu a fost focul lăsat nesupravegheat într-un cuptor din cărămidă defect.

În localitatea Mihăești, incendiul izbucnit la nivelul unei anexe gospodărești, cu pericol de propagare la casa de locuit din imediata apropiere, a fost localizat și lichidat de pompierii militari roșioreni cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică improvizată, prin intermediul căreia proprietarul a vrut să asigure încălzirea a 50 de pui. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 1000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 30000 de lei.

Alte misiuni (sprijin SAJ, COVID19, transport materiale, ș.a.): o intervenție în sprijinul echipajului medical al SAJ Teleorman, pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate. O misiune de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman. Un transport de persoane suspecte/confirmate COVID 19 către unitățile spitalicești din județ. O misiune de decontaminare a autospecialei utilizate în misiunile COVID 19.

C. D.