Violenţa şi agresiunea, în topul incidentelor în Teleorman

În perioada 25 – 28 octombrie, cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanţă Teleorman, au fost solicitate să intervină la acordarea primului ajutor în cazul a 418 persoane, care acuzau diverse afecţiuni. Cele mai multe dintre ele au fost durerile abdominale şi de spate. Acestea au fost în număr de 52 de cazuri, în care pacienţii prezentau diverse grade de dificultate.
În perioada menţionată, pe locul II în topul acţiunilor au fost cazurile în care pacienţii sufereau în urma unor probleme respiratorii. Doi dintre aceştia au avut probleme grave de respiraţie, dar care în prezent sunt în afara oricărui pericol. Ceilalţi 33 de pacienţi care sufereau de dispnee (probleme de respiraţie), prezentau grade de dificultate cu risc mediu.
Şi în acest interval de timp, cazurile de violenţă şi agresiune în rândul teleormănenilor, se menţin în continuare în topul incidentelor pentru care a fost solicitată intervenţia medicilor din cadrul Serviciului de Ambulanţă Teleorman.
În cele 24 de cazuri pentru care au intervenit medicii, au prezentat gradul I de dificultate.
Tot 24 a fost şi numărul intervenţiilor în care pacienţii şi-au pierdut temporar cunoştinţa. Cele mai multe dintre cazuri având gradul I.
Cazurile de cefalee au fost în număr de 23 şi au prezentat acelaşi grad de dificultate, ca şi
cei 21 de copii pentru care au intervenit specialiştii Serviciului de Ambulanţă Teleorman.
În stare de ebrietate avansată de gradul I, s-au aflat 12 persoane, care după intervenţia medicilor sunt în afara oricărui pericol.
În aceeaşi perioadă alte 22 de persoane au avut de suferit în urma unor căderi şi accidente din care sunt excluse cele rutiere, şi pentru care s-a solicitat intervenţia medicilor.
Celelalte cazuri pentru care a fost necesară intervenţia, au fost cazurile pacienţilor cu diabet zaharat, cei care prezentau alergii, sângerări, convulsii, dureri toracice, intoxicaţii, însă numărul acestora a fost mult mai mic.

M.M.