Viitorul agriculturii româneşti e asocierea

Ieri, la Alexandria, conducerea Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), în frunte cu preşedintele acesteia, Laurenţiu Baciu, s-a întâlnit cu un grup de agricultori din Teleorman, la invitaţia acestora.
Întâlnirea se înscrie în campania naţională iniţiată de LAPAR pentru consolidarea asociaţiilor existente în teritoriu precum şi cooptarea de noi membri.
La sosire oaspeţii au fost întâmpinaţi de conducerea Cooperativei Viitorul Agricol Sud Alexandria, gazda evenimentului, desfăşurat la restaurantul Riviera din complexul turistic Mara.
Marcel Cucu, vicepreşedintele LAPAR, a prezentat iniţiativele Ligii pentru consolidarea asociaţiilor agricultorilor din ţară şi creşterea capacităţii lor de colaborare şi comunicare atât în interiorul ţării, cât şi în plan extern. Despre problemele cu care se confruntă agricultorul român a vorbit Nicolae Sitaru, vicepreşedinte al LAPAR iar preşedintele Laurenţiu Baciu a vorbit despre perspectivele agriculturii româneşti şi a prezentat soluţii posibile precum şi un plan de acţiune pentru relansarea agriculturii româneşti.
A urmat o dezbatere liberă asupra temelor prezentate şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri din ambele direcţii.
A fost un bun prilej pentru agricultorii teleormăneni pentru a strânge rândurile şi de a-şi face auzită vocea la nivel local şi naţional, pentru că Teleormanul are un potenţial agricol major iar autorităţile judeţene şi naţionale trebuie să acorde importanţa care i se cuvine agriculturii teleormănene şi celorlalte sectoare derivate.
Pentru că acţiunea nu s-a încheiat până la închiderea ediţiei vom reveni cu amănunte în numărul nostru următor.

G.Z.