Vaccinul antigripal mai întârzie puţin

Deşi a venit zăpada, iar numărul celor care fac viroze sau gripă este tot mai mare, campania de vaccinare antigripală în judeţul Teleorman nu a început încă şi nici nu va începe curând. Toate acestea se petrec din cauza conducerii Ministerului Sănătăţii care n-a reuşit până la venirea frigului să încheie un contract pentru achiziţionarea vaccinului.
Abia acum câteva zile, Ministerul Sănătăţii a încheiat un contract prin care va achiziţiona 600.000 doze de vaccin gripal sezonier INFLUVAC, pentru Programul Naţional de Imunizare 2013-2014, de la S.C. ABBOT BIOLOGICALS B.V. Olanda.
Din păcate, întreaga cantitate din acest produs este exceptat de la etichetare în limba română, deoarece vaccinul este fabricat în Olanda şi destinat pieţei din China.
Pentru acest motiv CN UNIFARM S.A. se va asigura de ataşarea prospectului pentru produsele distribuite direcţiilor de sănătate publică.
Direcţia de Sănătate Publica Teleorman va lua toate măsurile pentru ca la nivelul judeţului nostru întreaga cantitate de vaccin primită, să fie utilizată şi corect administrată de către personalul medical din unităţile în care va fi distribuit, numai pentru Programul Naţional de Imunizare al Ministerului Sănătăţii- vaccinarea antigripală sezonul 2013-2014.
Totodată Direcţia de Sănătate Publică Teleorman va transmite către SC ABBOTT PRODUCTS SRL lista unităţilor în care a fost distribuit vaccinul şi cantităţile distribuite.
Odată primite dozele de vaccin va începe şi campania de imunizare a persoanelor care fac parte din cele cinci grupe de vârstă, considerate la risc.vor să se imunizeze şi nu mai doresc să stea după dozele gratuite o pot face contra cost, cu vaccin din import.

Claudiu DUMITRACHE