Unul dintre agresorii profesoarei de la școala din Poroschia, reținut pentru 24 de ore

Cazul petrecut la sfârșitul lunii trecute la Școala Gimnazială din Poroschia, când o profesoară a fost agresată fizic și verbal de trei elevi din clasa a VIII-a, a intrat și în atenția IPJ Teleorman, care s-a autosesizat, după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare video în care se vede cum elevii o agresează pe profesoară, lovind-o și agresând-o verbal, în timp ce îi interziceau să iasă din sala de clasă la sfârşitul orei de curs.

Elevul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore, în seara de miercuri, 6 decembrie 2017.

În incident au mai fost implicați și alți doi elevi, colegi ai elevului de 16 ani.

Polițiștii Secției 1 Poliţie Rurală Alexandria s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

”Elevul de 16 ani implicat în evenimentul de la școala din Poroschia a fost reținut pentru 24 de ore, iar cercetările s-au extins și pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate”, a spus Teodora Dragole, purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman.

Din filmarea apărută în spațiul public reiese că la sfârșitul orei de curs, profesoara de Cultură Civică nu este lăsată să iasă din clasă, de către un elev, în timp ce un altul o agresează fizic, iar un al treilea filmează și o agresează verbal.

Și ISJ Teleorman a dispus anumite măsuri de sancționare a elevilor agresori, după ce cazul a fost analizat, la fața locului, de o comisie de cercetare formată din inspectori școlari și directorul CJRAE Teleorman, care s-a deplasat luni, 4 decembrie 2017, la unitatea de învățământ în care a avut loc incidentul.

În urma activității de cercetare desfășurată de către comisia constituită la nivelul unității de învățământ, a Consiliului clasei și a Consiliului Profesoral al unității de învățământ, cei trei elevi s-au ales cu mustrare și cu scăderea mediei la purtare la 4 (patru).

De menționat că Inspectoratul Școlar Județean Teleorman consideră oportună organizarea unei dezbateri pentru stabilirea unor propuneri legislative care să aducă sancțiuni mai aspre față de astfel de acte reprobabile.

M. MEILĂ