Unsprezece companii private din Teleorman primesc finanțare nerambursabilă însumâd 8 milioane de lei

Unsprezece companii private din Teleorman primesc finanțare nerambursabilă însumâd 8 milioane de lei

În baza proiectelor de dezvoltare pe care le-au depus la Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, un mare număr de companii din cele șapte județe din regiunea Sud Muntenia au primit fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Între cele 159 de companii și unități administrativ teritoriale pentru care au fost semnate în ultimele patru luni contracte de finanțare la ADR Sud Muntenia se numără și 11 companii private și 2 unități administrativ teritoriale din județul Teleorman.

Cele 11 companii private din Teleorman au promovat proiecte prin care și-au propus să construiască hale de producție, să procure echipamente și utilaje performante cu ajutorul cărora să-și eficientizeze activitatea. Proiectele de investiții se realizează din fonduri FEDR, de la bugetul de stat și din fondurile proprii ale respectivelor firme.

Cele 11 companii dinTeleorman, pentru care au fost semnate contractele de finanțare în ultimele patru luni, sunt : SC COSTI AUTO SRL Alexandria, SC General Invest SRL Alexandria, SC VITA BELLA SRL Roșiorii de Vede, SC Romelectro Serv SRL Turnu Măgurele, SC OVEX Trans SRL Turnu Măgurele, SC ANDREEA Company SRL Turnu Măgurele, SC EXOTIC Prod SRL Turnu Măgurele, SC MIRUMAR SRL Turnu Măgurele, SC ZEN OFFICE PROIECT SRL Turnu Măgurele, SC Moane SRL Videle și SC ALCOZIM SRL Zimnicea. Pentru realizarea proiectelor de investiții, cele 11 companii din județul Teleorman primesc, prin intermediul ADR Sud Muntenia, fonduri nerambursabile însumând 8.931.772 lei, adică aproape 90 de miliarde de lei vechi. Finanțarea nerambursabilă se asigură prin Programul Operațional Regional 2014-2020, banii provenind din Fondul European de Dezvoltare Rurală și de la bugetul de stat. Cele două unități administrativ teritoriale din Teleorman pentru care au fost semnate cu ADR Sud Muntenia contractele de finanțare sunt Primăria Roșiorii de Vede și Primăria Turnu Măgurele în parteneriat cu Episcopia Sfântu Haralambie.

UAT Roșiorii de Vede derulează proiectul privind reabilitarea zonelor verzi din cartierele de locuințe, proiect în valoare totală de 4.369.430 lei, iar Parteneriatul dintre UAT Turnu Măgurele și Parohia Sfântu Haralambie Turnu Măgurele privind restaurarea Catedralei Sfântu Haralambie a aceesat suma totală de 20.496.553 lei.

George ZAVERA

Despre autor