Una caldă, una rece

Baschetbalistele alexăndrene au pierdut primul meci din noul sezon de campionat, dar se menţin încă pe prima poziţie a clasamentului.
5 victorii şi o înfrângere. Acesta este bilanţul celui mai bun început de sezon pentru fetele de la Baschet Teleorman Alexandria. Cele două meciuri disputate la o diferenţă de doar 24 de ore şi-au spus cuvântul, iar baschetbalistele antrenate de Mădălin Piperea au pierdut prima partidă din acest sezon. Fetele au resimţit oboseala meciului de duminică de pe teren propriu contra celor de la Satu Mare, iar în deplasarea de luni, de la Târgovişte au suferit prima înfrângere.
Încă din primele minute ale partidei, elevele antrenate de Dan Fleşeriu au pus stăpânire pe joc, iar la pauză au intrat cu un avans liniştitor, scor 37-25.
Alexăndrencele s-au trezit la viaţă abia în ultimul sfert, dar a fost mult prea târziu pentru a mai spera la o victorie. Cu toate acestea fetele lui Mădălin Piperea au redus din diferenţă, iar la ultimul fluier al arbitrului tabela de marcaj a arătat scorul de 70 la 60.
Cea mai bună marcatoare a Alexandriei a fost Anca Şipoş, cu 16 puncte şi 6 recuperări. Aceasta a fost secondată de Viorela Voicu, 12 puncte şi 8 recuperări.
Chiar şi după această înfrângere, CSBT Alexandria se menţine pe prima poziţie a clasamentului Ligii Naţionale de baschet feminin. Echipa din Alexandria are 11 puncte, cu unul mai mult decât Universitatea Goldis ICIM Arad şi CSM Satu Mare. Din păcate, fetele lui Mădălin Piperea au şi un meci în plus faţă de cele două echipe.
Etapa următoare CSBT Alexandria se “odihneşte” şi asta deoarece meciul din etapa a 6-a a fost jucat în avans, duminică, împotriva celor de la Satu Mare.

Claudiu DUMITRACHE