Un teleormănean a încercat să-şi scotă fata din ţară, ascunsă sub bancheta unui microbuz

O minoră de patru din Teleorman a fost găsită de poliţiştii de frontieră de la Nădlac, sub bancheta unui microbuz, ascunsă de tatăl său care încerca s-o scoată fraudulos din ţară. Bărbatul avea de gând să ajungă în Spania, unde lucrează soţia sa.
„În cursul nopţii de luni spre marţi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român Florin M., în vârstă de 27 ani, care conducea un autoturism, înmatriculat în Spania, ce avea ca destinaţie finală Spania”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.
Fetiţa a fost descoperită sub bancheta din spate a microbuzului, acoperită cu o pătură, la controlul de rutină efectuat de poliţiştii de frontieră arădeni.
Pe lângă cele trei persoane, şofer, fetiţă şi tatăl ei, în microbuz se aflau alţi şapte pasageri, cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 26 – 47 ani.
Toţi cei din microbuz au fost conduşi la sediul sectorului pentru declaraţii, ocazie cu care tatăl minorei, un bărbat de 33 ani, a declarat că şi-a ascuns copilul sub banchetă pentru că în timpul scurt pe care l-a petrecut în ţară nu a putut să obţină documentele de călătorie legale, necesare minorei.
Atât tatăl fetiţei cât şi şoferul sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participare improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

M. MEILĂ