Un tânăr este căutat în Dunăre

Un tânăr de 18 ani este căutat în apele fluviului Dunărea. Acesta a vrut să se răcorească într-o zi toridă și din păcate a fost luat de curenți. Echipele de intervenție îl caută, dar fără succes.

Doi tineri, un băiat și o fată, au vrut să profite de ultimele zile de vară și să se răcorească în fluviul Dunărea, în zona localității Zimnicele. Aceștia au fost păcăliți de nivelul scăzut al Dunării și s-au aventurat mai mult decât era cazul. Curenții puternici au făcut ca fata să fie purtată aproape de partea bulgară, acesta fiind salvată de câțiva cetățeni bulgari cu o barcă. După ce a primit îngrijirile medicale din partea echipajului de la Ambulanță, aceasta a fost condusă la spital pentru îngrijiri.

”Fata, conștientă și cooperantă, cu atac de panică, a fost transportată de un echipaj SMURD la Spitalul Orășenesc Zimnicea pentru investigații amănunțite și îngrijiri de specialitate. Echipajul medical al SAJ Teleorman, cu medic, a rămas la fața locului, în zona evenimentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

Din păcate trupul băiatului încă nu a fost găsit. Acesta a fost căutat în prima zi până la lăsare întunericului, dar fără success. Echipajele de scafandri din cadrul ISU Teleorman și ISU Giurgiu au reluat căutările și a doua zi.

”Misiunea de căutare este efectuată în acest moment de echipajele de scafandri care acționează în zonă cu o barcă de salvare și echipamente specifice, două echipaje de pompieri, cu două bărci cu motor, din cadrul subunităților de intervenție Alexandria și Turnu Măgurele, precum și de o echipă a Autorității Navale Române, care este prezentă cu o barcă cu motor.

Menționăm că intervenția este dificilă pentru echipajele de scafandri, deoarece se desfășoară în apropiere de canalul navigabil, unde a avut loc evenimentul, iar acolo apa ajunge la o adâncime de cca. 7-8 metri și curenții sunt foarte puternici. Pentru asigurarea măsurilor de acordare a primului ajutor calificat, la fața locului se află și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Zimnicea”, mai spune purtătorul de cuvânt al pompierilor din Teleorman.

Claudiu DUMITRACHE