Un singur parlamentar a onorat “Ziua veteranilor de război”

La Alexandria, “Ziua veteranilor de război”, a debutat ieri ca la fiecare ediţie, mai întâi prin prezentarea onorului militar prefectului judeţului Teleorman Zorinel Niculce, urmat de efectuarea serviciului religios, urmat de un ceremonial religios efectuat de un sobor de preoţi ai Episcopiei Teleormanului.
Următorul moment l-a constituit, prezentarea alocuţiunilor.
Cel care a dat tonul, a fost Iordan Neblea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Teleorman, urmat de Zorinel Niculcea şi Adrian Ionuţ Gâdea preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.
Din partea Primăriei municipiului Alexandria a vorbit viceprimarul Eduard Oprea. Au mai vorbit (col. r.) Nicolae Puchiu preşedintele filialei judeţene a veteranilor de război şi locotenent colonel Daniel Drăguţ în calitate de co-locţiitor al Garnizoanei Alexandria.
Depunerea de coroane şi jerbe de flori, a fost următorul moment marcant al evenimentului.
Singurul parlamentar care a depus o coroană de flori din partea Parlamentului României, a fost Timotei Stuparu senator din partea formaţiunii politice USL.
Iată cum comentează domnia sa, absenţa celorlalţi colegi:
“De ce sunt singur, bună întrebare? Am ajuns aici din pură întâmplare, pentru că n-am primit nicio invitaţie din partea nimănui. Sincer să fiu, m-aş fi aşteptat la o invitaţie, nu eu personal, ci instituţia pe care o reprezint. Probabil că din acelaşi motiv n-au fost prezenţi nici colegii mei.
Eu cred că prefectura a organizat acest eveniment, şi mai cred că prefectul ar fi trebuit să adreseze o invitaţie Parlamentului, pentru că prefectura nu este stat în stat, iar prefectul, dacă el se face vinovat, trebuie să ştie că nu are o prefectură care şi-a comandat-o singur. Ea este instituţia statului şi a Guvernului. De aceea voi informa şi Guvernul despre cum se comportă prefectul în judeţul ăsta. Prefectul trebuie să i-a aminte de chestiunea asta şi să aibă grijă pe viitor la imaginea pe care şi-o creează”.
Informat cu privire la nemulţumirea parlamentarului de Teleorman, Timotei Stuparu, prefectul Zorinel Niculcea, a încercat să comenteze situaţia, întrebându-se retoric: “Dacă din întâmplare domnul Timotei Stuparu nu a fost invitat, se pare că tot din întâmplare s-a pregătit şi cu o coroană. Eu nu comentez ceea ce spune un parlamentar, ştiu că invitaţiile s-au făcut la timp. Iar dacă cei care ar fi trebuit să facă acest lucru, nu l-au făcut, aceştia vor fi sancţionaţi.”
Noi, îi aducem la cunoştinţă prefectului Zorinel Niculcea, că nici o parte din reprezentanţii mass-media locală, nu au fost anunţaţi!
Momentul s-a încheiat prin defilarea reprezentanţilor garnizoanei militare.
În rest evenimentul a decurs fără nici un incident.

Mirel MANAFU