Un polițist de frontieră din Zimnicea a refuzat 100 de euro drept mită

Mai sunt și polițiști corecți. Unul dintre ei este chiar din județul Teleorman. Un agent de poliție din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Zimnicea, adică vameș, a refuzat o mită de 100 de euro. Mai mult, acesta a anunțat imediat procurorii, iar cel care a oferit mită a fost reținut.

Multă vreme a circulat pe net un banc despre ”minunile” din vămile românești. La întrebarea, există minuni? Răspunsul era automat, ”da! Vameşul Petrescu, pur şi simplu închizând ochii, a câştigat 25.000 de euro într-o singură săptămână”. După ce mai mulți lucrători vamali au fost ridicați de procurori, ținuți în arest și unii chiar condamnați, ”minunile” au început să pălească. Mai mult, aceștia încep chiar ei să sune la poliție pentru a semnalat cazuri de mită.

”Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Teleorman au fost sesizați în noaptea de 31 ianuarie/1 februarie a.c., în jurul orei 01:30, de către un agent de poliție din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Zimnicea, cu privire la intenția unei persoane de a-i oferi suma de 100 euro pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu.

Imediat a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, astfel încât în cursul dimineții de 1 februarie, a fost realizată acțiunea de prindere în flagrant a unui bărbat în vârstă de 39 ani, din municipiul Călărași, în timp ce oferea suma de 100 euro polițistului de frontieră pentru ca acesta să-l lase să treacă frontiera, deși pentru unul dintre copiii pe care îi însoțea nu deținea documentele necesare, respectiv împuternicire notarială din partea ambilor părinți”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Județean Anticorupție Teleorman.

Procurorul de caz a dispus cercetarea în stare de libertate a mituitorului. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

C. DUMITRACHE