Un nou termen în cazul cinematografului 3D, martie 2016

De aproape doi ani alexăndrenii așteaptă să poată merge la cinematograf, la ei în oraș. După mai multe romisiuni și termene nerespecate, iată că în acest an va fi inaugurat cinematograful 3D.

De luna viitoare, alexăndrenii vor merge la cinematograf. Se lucrează de zor la amenajarea sălii de cinematograf în Casa de Cultură din Alexandria. Prin această investiţie, municipalitatea încearcă să ”resusciteze” cultura. Într-un municipiu în ”paragină” din punct de vedere cultural, fără un cinematograf, teatru, grădină de vară sau librărie, printr-o investiţie minimă, alexăndrenii vor merge din nou la film într-o sală de cinema modernă cu proiecţii 3D şi cele mai noi apariţii internaţionale.

Potrivit lui Drăguşin, noua sală de proiecţii este aproape gata, iar alexăndrenii vor putea viziona cele mai noi filme.

„Filmele vor fi cumpărate de la dealerii autorizaţi să facă acest lucru. Înţeleg că e vorba de o taxă nu mare, de vreo 400 de euro pe an. Ne vom ocupa de acest cinematograf noi, adică instituţia primăriei. Noi vom gestiona, noi îl vom exploata şi veniturile vor intra la bugetul local. O să stabilim în cadrul şedinţei de Consiliu local cât va fi tariful, preţul de intrare. Sala are cincizeci de locuri. Proiecţii 3D şi 2 D, iar numărul de spectacole pe zi îl vom stabili tot în Consiliul local” a declarat primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.

De asemenea, potrivit edilului-șef, sala de cinema va fi deschisă de luni până vineri, de la orele 18.00 și va avea o singură proiecție. În zilele de sâmbătă și duminică, sala va avea două proiecții, de la ora 9.00 și de la ora 17.00.

Prețul biletului unui film 2D va fi de 10 lei, iar pentru un film 3D, de 15 lei. Ochelarii 3D vor costa 10 lei și, potrivit regulamentului de funcționare a sălii de cinema, vor putea fi păstrați și refolosiți.

Sala de cinema 3D va avea 50 de locuri.

Alexăndrenii nu mai au un cinematograf din anii ‘90. Cinematograful ”Patria” a funcţionat până în anii `90 şi avea o capacitate de 480 de locuri. El a fost construit în anul 1931, iar la acea dată avea una din cele mai frumoase săli din ţară. Clădirea a fost consolidată şi refăcută în anul 1989, dar la câţiva ani după Revoluţie a fost lăsată în paragină. Acum este o clădire dezafectată, plină de mizerie şi moloz, folosită pe post de toaletă publică şi adăpost pentru câini şi oameni ai străzii.

C. DUMITRACHE