Un nou parteneriat de suflet, cu un teleormănean autentic

Marin Barbu, cunoscut de noi ca nea Marin, pornește alături de copiii talentați din comunitatea noastră construcția unui proiect care are ca scop principal păstrarea și promovarea bogăției obiceiurilor, tradițiilor, jocurilor și cântecelor noastre strămoșești.

Într-o lume în continuă schimbare, în care valorile tradiționale sunt uneori uitate sau transformate, este esențial să ne amintim că radăcinile noastre culturale și tradițiile locale reprezintă un element de bază în definirea identității noastre.

Prin educarea tinerilor și implicarea lor în moștenirea noastră culturală, se asigură o continuitate care întărește legăturile dintre trecut și prezent.

Păstrarea tradițiilor nu înseamnă doar să le transmitem ca o simplă amintire, ci să le integrăm în mod armonios în lumea contemporană.

Valorile locale, transmise din generație în generație, devin fundația unei comunități unite. Ele aduc oamenii împreună, oferindu-le un cadru comun de referință și identitate. Într-o lume în care schimbările sunt inevitabile, valorile locale devin ancoră și ghid pentru comunitatea noastră, consolidând solidaritatea și sprijinul reciproc.

Să fim mândri de moștenirea noastră, să transmitem cu dragoste valorile noastre și să construim împreună o comunitate care să strălucească prin diversitatea sa, unitatea sa și respectul față de tradiții!

Cornelia RĂDULESCU