Un dovleac de milioane

Nu mai este o noutate faptul că, preţul produselor din piaţa municipiul Alexandria, parcă au explodat, după ce, în urmă cu mai bine de o săptămână de zile vremea rece ne-a c-am speriat. De atunci şi până în prezent temperaturile au revenit la normal pentru această perioadă de timp, însă preţurile nu dau semne să mai scadă.
Cert este că, ne apropiem destul de mult de sfârşitul lunii octombrie şi probabil ca asta face ca preţul gogoşarilor, cel al castraveţilor, ori al conopidei,verzei sau cel al ţelinei să fie în continuare ridicat pentru buzunarele oamenilor de rând cu salarii şi pensii de mizerie.
Ieri, în piaţa centrală din Alexandria era marfă din abundenţă, însă pe cumpărători îi puteai număra pe degete. Şi asta pentru că cei care au neglijat să-şi facă din timp proviziile pentru iarnă, acum nu prea mai au cu ce să-şi procure cele de trebuinţă.
Printre produsele de sezon necesare preparării conservelor pentru iarnă am fost surprinşi să zărim şi o legumă al cărui preţ avea şase zerouri (1.000.000) lei vechi. Curioşii care se aflau în trecere, se minunau dar nu de preţul produsului, ci de mărimea dovleacului care cântărea exact 35 de kilograme, căci despre el este vorba.
Dovleacul gigant, nu este singurul, din gospodăria cetăţeanului. Acesta mai are, acasă încă trei exemplare. Întrebat cum a ajuns la o asemenea performanţă, acesta ne-a spus că dovleacul a fost obţinut din seminţe procurate din afara graniţelor ţării.
“Un prieten mi-a dat acele seminţe din care am obţinut trei dovleci uriaşi de care sunt foarte mândru. La anul vreau să încerc şi cu alte produse. Şi dacă reuşesc, abia apoi am să mă gândesc la profit”, ne-a mărturisit tânărul.
Ţinând cont de faptul că peste aproximativ o săptămână se va serba Halloween-ul, este posibil ca dovleacul vedetă, să-şi găsească un nou proprietar.

Mirel MANAFU