Un copil a fost lovit de o mașină pentru că a traversat prin loc nepermis

O fetiță în vârstă de 13 ani a fost victima unui accident rutier. Aceasta a traversat strada prin loc nepermis și a fost lovită de un autoturism.

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din Alexandria a băgat în spital o fetiță de 13 ani. În timp ce conducea un autoturism pe strada Dr. Stâncă, din direcția str. Cuza Vodă către str. Dunării, bărbatul a efectuat virajul la stânga pe str. Libertății, moment în care a lovit cu partea din față a autoturismului o minoră în vârstă de 13 ani din Alexandria care se angajase neregulamentar în traversarea străzii, prin loc nepermis.

În urma accidentului, minora a fost rănită uşor și a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul evenimentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind găsit în autoturism de către organele de poliţie, la aproximativ 50 de metri de locul accidentului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai mult decât atât, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că respectivul conducător auto avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule, începând cu data de 22.03.2018, pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Faţă de persoana în cauză s-a dispus luarea măsurii reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul Poliției Teleorman.

C. DUMITRACHE