Ultimele zile pentru a prinde reducerea la achitarea taxelor și impozitelor

31 martie este ultima zi pentru achitarea taxelor și impozitelor locale. Contribuabilii persoane fizice și juridice mai au la dispoziție o singură lună pentru a prinde reducerea de 10% pentru achitarea taxelor și impozitelor locale. După această dată, taxele se pot achita fără penalități până pe data de 30 septembrie.

Plata taxelor şi impozitelor locale, conform legii, se face în două tranşe, prima până la data de 31 martie, iar cea de-a doua până la data de 30 septembrie. În cazul nerespectării acestor termene, contribuabilii vor fi nevoiţi să achite penalităţi de întârziere.

Alexăndrenii care au amenzi neachitate nu-şi vor putea plăti taxele şi impozitele locale până nu plătesc amenzile cu pricina.

Locuitorii de la bloc, persoane fizice, vor plăti aceleaşi impozit pe clădire ca anul trecut. Și în privința mijloacele de transport, impozitele rămân la nivelul de anul trecut.

Agenţii economici care au sediu social în locuinţă vor trebuit să reevalueze suprafeţele şi să depună documentele la primărie, până la finalul lunii martie, pentru a nu fi impozitaţi mai mult. Dacă locuinţa a fost construită sau cumpărată în ultimii cinci ani, Codul Fiscal nu mai impune reevaluare.

C. DUMITRACHE