Ultima ședință, pe 2017, a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Teleorman

Îngrijirea persoanelor vârstnice aflate în centrele și căminele din Teleorman, pe ordinea de zi

La sfârșitul lunii trecute, în cadrul ultimei ședințe pe anul 2017 a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Teleorman (CCDCPPV) a fost discutată situația persoanelor vârstnice internate în Centrele pentru Persoane Vârstnice Cervenia și Furculești și Căminele pentru Persoanele Vârstnice Saelele și Talpa.

Potrivit celor menționate de șefii Centrelor pentru Persoane Vârstnice Cervenia și Furculești, respectiv primarii comunelor Saelele și Talpa, în perioada următoare, cele două centre și două cămine pentru îngrijirea persoanelor vârstnice existente în județul Teleorman, nu se vor confrunta cu probleme în ceea ce privește asigurarea cu alimente, combustibili și materiale de igienă pentru următoarea perioadă.

Pe de altă parte, principalele neajunsuri sunt reprezentate de statutul Centrelor pentru Persoane Vârstnice Cervenia și Furculești, care începând cu luna martie 2017, nu mai au personalitate juridică.

De asemenea, s-a adus în discuție și problema salarizării personalului din cele patru instituții, care ar trebui plătit din fonduri alocate de la bugetul de stat. În acest sens, cei prezenți au solicitat intervenția de la nivel local pentru modificarea legislației, având în vedere importanța acestor instituții pentru județ și necesitatea înființării altora similare, în contextul în care numărul persoanelor care au nevoie de astfel de servicii sociale este mare și în continuă creștere.

La ultima ședință a CCDCPPV, desfășurată în data de 27 decembrie 2017, au participat: prefectul județului Teleorman, dl. Florinel Dumitrescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Florin Piper Savu, membrii CCDCPPV și șefii Centrelor pentru Persoane Vârstnice Cervenia și Furculești, respectiv primarii comunelor Saelele și Talpa.

M. MEILĂ