TVR Craiova lansează campania “100 România”

Românii sunt oameni cu idei, talent, sensibilitate şi dorinţa de a face lucruri care să rămână. Tineri sau maturi, intelectuali, artişti, personalităţi culturale sau oameni obişnuiţi pot deveni modele pentru semenii lor. “100 România”este un proiect al TVR Craiova care adună propunerile telespectatorilor şi le transformă într-o galerie de portrete ale românilor demni de admiraţie. Celebrăm astfel 100 de ani ai României Mari, dar şi 20 de ani ai TVR Craiova.

Reportajele dedicate Centenarului pleacă de la ideea că societatea românească suferă de lipsa unor modele formatoare, pentru tineri, în special. Am uitat exerciţiul admiraţiei şi al recunoaşterii meritelor celor care fac ceva durabil pentru comunitatea lor, fie că ne referim la o şcoală, un sat, un grup de oameni sau o ţară întreagă. În anul 100 de la Marea Unire vrem să demonstrăm că există români care îşi fac treaba, meseria, aşa cum trebuie, că există oameni generoşi, care îşi ajută semenii, că avem intelectuali şi artişti la care putem să privim cu admiraţie şi respect. Vrem să redescoperim chipul şi vocea României adevărate şi trainice.

Un obiectiv important al campaniei “100 România” este implicarea comunităţii. Personajele portretelor nu vor fi alese de către jurnaliştii TVR Craiova, ci de către oameni din comunitate.

Cunoaşteţi oameni deosebiţi, demni de a deveni modele pentru semenii lor? Pentru 100 România, ne puteţi face propuneri din zona Olteniei, Argeş şi Teleorman, pe adresa de email 100romania@tvr.ro , pe Facebook 100România sau ne puteţi scrie pe adresa TVR Craiova, Strada Unirii, Nr. 62, Craiova, judeţul Dolj.

“Vrem să conturăm chipul României din chipurile românilor care nu au uitat să creadă în valori și să își construiască viața potrivit acestora. Credem că voi, telespectatorii, îi cunoașteți deja și ne puteți vorbi și nouă despre ei. Este doar un prim proiect al TVR Craiova dedicat Centenarului Marii Uniri. Pe parcursul întregului an vom derula o serie de proiecte prin care aducem în prim plan acest eveniment istoric, dar și mediatizăm acțiunile cele mai importante care marchează cei 100 de ani ai României Mari.” Mirela Giodea, producător executiv TVR Craiova

100 de reportaje, 100 de oameni demni de respectul nostru, plus cei 100 ce i-au propus. Îi vom descoperi pe toţi treptat, în fiecare sâmbătă, pe TVR Craiova, ora 18:30, în cadrul “Telejurnalului Regional”.

“100 România” se va încheia pe 1 Decembrie 2018 cu un eveniment special, ce va marca 100 de ani ai României Mari, dar şi 20 de ani ai TVR Craiova.