Trei bărbați din comuna Piatra, reținuți pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice

În perioada 26 – 28 ianuarie, polițiștii teleormăneni au fost în teren și au intervenit la peste 250 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 239 au fost sesizate pe numărul unic de urgență – 112.

În perioada menționată, la nivelul județului au fost înregistrate trei accidente rutiere în urma cărora trei persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind ușor rănite.

În ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat șase infracțiuni, dintre care – conducere fără permis (Călmățuiu, Peretu) și conducere sub influența alcoolului (Călmățuiu, Ciuperceni) -activitățile preventive fiind continuate zilnic în vederea reducerii riscului rutier.

Polițiștii au aplicat nu mai puțin de 442 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora depășind 227.000 de lei, totodată fiind reținute 27 de permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația rutieră.

Cu privire la faptele de violență în familie, polițiștii au intervenit la patru astfel de solicitări, fiind întocmite dosare penale.

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Călmățuiu, depistat în timp ce conducea un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii au oprit pentru control în trafic, pe DJ 653, pe raza localității Nicolae Bălcescu, un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 44 de ani, care ar fi consumat băuturi alcoolice.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicând o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

Dosar penal întocmit de polițiști pentru furt în scop de folosință, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Salcia, care ar fi condus un autoturism, folosindu-l pe nedrept, deși nu poseda permis de conducere și ar fi consumat alcool, producând un accident rutier soldat cu pagube materiale.

În ziua de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 14:15, polițiștii au fost sesizați despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale, pe raza localității Călmățuiu.

Cercetările preliminare indică ipoteza că un bărbat de 30 de ani, din comuna Salcia, ar fi condus un autoturism – luat fără consimțământul proprietarului – pe strada Petuniilor din Călmățuiu, unde ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu un cap de pod și gardul unui imobil.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

Cercetat pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Crângu au dispus reținerea unui bărbat în vârstă 38 de ani, din comuna Brânceni, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Activitatea infracțională reținută în sarcina persoanei bănuite constă în aceea că, la data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 01:00, a condus un autoturism pe raza comunei Lisa, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorului auto i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, însă acesta nu a putut sufla, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma administrării probatoriului, la data de 26.01.2024, față de persoana cercetată a fost dispusă măsura reținerii, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, urmând a fi prezentat instanței de judecată.

Cercetați pentru lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, reținuți de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Zimnicea au dispus reținerea a trei bărbați cu vârsta de 37 de ani, toți din comuna Piatra, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Activitatea infracțională reținută în sarcina acestora constă în aceea că, împreună cu alte două persoane de sex feminin – cu vârsta de 32, respectiv 37 de ani – în ziua de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 12:30, în timp ce se aflau pe peronul unei stații de carburanți din comuna Piatra, ar fi agresat fizic, folosind un obiect contondent, un bărbat de 57 de ani și pe soția acestuia, o femeie de 49 de ani, din localitate, pe fondul unui conflict anterior, creându-le o stare de temere și celorlalte persoane care se mai aflau în stația peco .

Victimele au fost transportate la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale.

Fiind în continuarea cercetărilor, față de trei dintre persoanele bănuite, bărbați cu vârsta de 37 de ani, a fost dispusă măsura reținerii, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, urmând a fi prezentați instanței de judecată pentru a dispune în cauză.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

Mircea OLTEANU