Tradițiile și gusturile toamnei * O sărbătoare a identității locale

Într-o lume în continuă schimbare, evenimente care celebrează tradițiile și gusturile autentice devin o oază de autenticitate. Pe 7 octombrie, Centrul Multifuncțional pentru Tineri se transformă într-un loc în care toamna înflorește în toată splendoarea sa, într-o expoziție de neuitat intitulată “TRADIȚIILE ȘI GUSTURILE TOAMNEI”.

Nu este doar o expoziție cu vânzare de legume și fructe – este o oportunitate de a aduce un omagiu muncii producătorilor locali, care zi de zi ne încântă cu deliciile toamnei. Mai mult decât atât, este o călătorie în inima tradițiilor culinare transmise din generație în generație.

Anul acesta, expoziția se bucură de participarea nutriționiștilor, bucătarilor și psihologilor care au lucrat alături de copii, părinți și bunici în cadrul proiectului “TU ȘTII CE MĂNÂNCI?”. Acest proiect de educație alimentară nu doar informează, ci și aduce împreună generațiile, legându-le prin pasiunea comună pentru mâncare.

Un alt punct culminant al evenimentului este degustarea de preparate tradiționale gătite cu dragoste de producătorii locali și membrii proiectului “TU ȘTII CE MĂNÂNCI?”. Fiecare gust devine o poveste a tradiției, o amintire a gusturilor copilăriei.

Pentru cei interesați de meșteșuguri tradiționale, Mihai Bîscu – meșterul popular în olărit și decorat lut, prezent cu Ceramica de Horezu-Mihai Biscu, va oferi un atelier captivant. Elevii din proiectul “TRADIȚIILE NE UNESC, NU NE SEPARĂ” se vor alătura lui în acest proces creativ, aducând o notă de tineresc în tradițiile locale.

Și, pentru a încheia această zi magică cu strălucirea cuvenită, Centrul Multifuncțional pentru Tineri va găzdui un spectacol live cu artiști de excepție. Mirabela Dauer, Mihai Trăistariu, Cătălin Filip Petru Cristina și Monica Bușcan vor face publicul să vibreze într-o seară plină de emoție și muzică de calitate.

Intrarea este liberă, dar numărul locurilor este limitat. Așadar, pregătiți-vă să vă bucurați de “TRADIȚIILE ȘI GUSTURILE TOAMNEI” pe 7 octombrie, o sărbătoare a identității locale și a valorilor care ne definesc. Un eveniment în care tradiția și gustul se împletesc într-un dans memorabil.

Claudiu DUMITRACHE