Toamna este sezonul protestelor – Peste 40 de profesori din Teleorman au pichetat Palatul Parlamentului

La numai două zile, de la mitingul organizat de cadrele medicale afiliate sindicatului “Sanitas”, în Piaţa Victoriei, sâmbătă 2 noiembrie 2013, luni a fost şi rândul profesorilor afiliaţi la Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, să-şi ceară drepturile.
Aşadar, peste 1000 de membrii ai federaţiei, au pichetat Palatul Parlamentului, folosind pancarde şi însemne, cu mesaje de genul: ”Cine este vinovat, că din ţară n-am plecat? Că am învăţat o viaţă şi acum ne cerem leafa ca la piaţă?”; “Educaţia noastră vrea răsplata voastră”; “Nu faceţi pe proştii! Unde-s banii noştri?”
Contactat telefonic Tudorel Spiridon, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar “Spiru Haret” Teleorman, ne-a confirmat că la protestul din faţa Palatului Parlamentului s-a aflat şi un grup de peste 40 de membri sindicalişti
Revendicările profesorilor afiliaţi la “Spiru Haret”, au fost: obţinerea procentului de şase la sută din PIB pentru educaţie; modificarea Legii educaţiei naţionale; o lege specială pentru salarizarea personalului din învăţământ (didactic, didactic auxiliar şi nedidactic); debirocratizarea actului educaţional; depolitizarea sistemului de învăţământ preuniversitar şi deblocarea reală a posturilor didactice auxiliare şi nedidactice.
Pichetul de luni, face parte din acţiunile promovate în cadrul campaniei F.S.E. lansate pe 5 octombrie 2013, sub îndemnul “Apel pentru Educaţie! – Apel pentru viitorul României!”

M.M.