Teleormanul, pe primul loc în top, cu cele mai multe persoane intrate la programele de formare profesională

Pentru persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă, luna decembrie, este destul de ofertantă, având în vedere faptul că în această perioadă, a crescut oferta programelor de formare profesioanală, cel puţin în judeţul nostru. Reorientarea profesională contribuind serios la diminuarea numărului de şomeri.
Prognoza cursurilor de formare profesoinală, realizată la nivelul A.N.O.F.M., pentru luna decembrie, arată faptul că, spre deosebirede perioadele anterioare, a crescut numărul persoanelor care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională, gratuite, în unele judeţe, spre deosebire de alte judeţe, acolo unde un există nicio persoană, care să beneficieză de acestă oportunitate.
Astfel, la nivel naţional, pentru luna decembrie sunt programate 97 cursuri de formare profesională de care vor beneficia un număr de 1896 de persoane.
Judeţele în care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Teleormanul (210 persoane), Iaşi (200 persoane), Prahova (140 persoane), Bucureşti (138 persoane) şi Vâlcea (111 persoane).
În ceea ce priveşte judeţele cu participare zero la programele de formare profesioală, acestrea sunt în număr de 16. De remarcat faptul că printre ele sunt, atât judeţe dezvoltate din punct de vedere economic cum este judeţul Cluj, dar şi judeţe care de o perioadă bună de timp se află în topul regiunilor cu cea mai mică ofertă de locuri de muncă, ca de exemplu, judeţul Galaţi.
La nivel naţional, meseriile cele mai solicitate pentru care se organizează programe de formare profesională, în perioada menţionată, sunt cele de: bucătar- 162 persoane; lucrător în comerţ – 146 persoane; operator introducere validare şi prelucrare date – 124 persoane; ospătar (chelner) vânzător în unitaţi de alimentaţie – 123 persoane.
După cum spuneam, în judeţul Teleorman, în luna decembrie, 210 persoane vor beneficia de 15 cursuri de formare profesională în meseriile de operator introducere, validare, şi prelucrare de date; comunicare în limba engleză; lucrători în creşterea animalelor, lucrători în cultura plantelor, bucătari, instalatori instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze; ospătari (chelner) vânzător în unităţi de alimetaţie.

M.M.