Teleormănenii fură orice: motoare, biciclete, aparate de sudură

România, ţară majoritar ortodoxă, este şi ţara în care hoţii nu au frică de Dumnezeu. În România a fost posibil să se fure un clopot vechi de 300 de ani, care cântărea 600 de kilograme, pentru a fi vândut pe bucăţi la fier vechi, sau statui de pe domeniul public. Aşa că nu ne mai miră că în Teleorman se fură biciclete, motoare electrice sau aparate de sudură. Iată şi câteva exemple.
P. Adrian de 38 ani din mun. Roşiorii de Vede este cercetat de poliţiştii din localitate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, după ce, în prima parte a anului 2013, a sustras două biciclete, producând un prejudiciu de 1400 lei.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii din mun. Roşiorii de Vede au început urmărirea penală pe numele bărbatului, iar în ziua de 20.05.2013 l-au reţinut pentru 24 de ore şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Luni, poliţiştii din Bragadiru au fost sesizaţi cu privire la două furturi din gospodăriile unor cetăţeni din localitate.
În primul caz, fuseseră sustrase două motoare – compresor pentru cameră frigorifică, producând un prejudiciu de 8000 lei.
În urma investigaţiilor şi verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat suspecţii, M. Mielu de 26 ani şi R. Dănuţ de 20 ani, ambii din Smârdioasa.
În cel de-al doilea caz, un alt cetăţean a sesizat poliţiştilor faptul că i-au fost sustrase două aparate de sudura şi un motor electric dintr-o anexă din curtea locuinţei.
Au fost efectuate investigaţii şi cercetări, poliţiştii stabilind că bunurile au fost sustrase pe timp de noapte de doi suspecţi, T. Octavian de 20 ani şi G. Puia de 31 ani, ambii din Smârdioasa.
În ambele cazuri, bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite părţilor vătămate, iar pe numele suspecţilor a fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

D.P.