Teleormănenii, care au casele neracordate la electricitate, pot beneficia de câte 25.000 lei pentru instalarea de panouri solare

Administraţia Fondului de Mediu lansează azi, 10 aprilie 2019, prima ediţie a unui program care va permite celor ce deţin gospodării neracordate la reţeaua electrică să primească bani pentru procurarea şi instalarea de panouri solare. Prin acest program, autorităţile vor să-i ajute pe cei care deţin gospodării izolate şi neracordate la reţeaua electrică să-şi monteze panouri fotovoltaice, cu ajutorul lor urmând să-şi asigure necesarul de energie electrică. Vizaţi de această măsură sunt cei ce au o casă situată la o distanţă de cel puţin doi kilometri faţă de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice.

Potrivit AFM, Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice demarat azi se va încheia în data de 10 iulie 2019.

Astfel, în perioada cuprinsă între 10 aprilie şi 10 iulie 2019, cei ce deţin gospodării izolate şi neracordate la reţeaua electrică naţională vor putea solicita autorităţilor până la 25.000 de lei pentru cumpărarea şi instalarea de panouri fotovoltaice. Banii pentru achiziţionarea şi instalarea panourilor solare vor fi viraţi în conturile beneficiarilor în mod eşalonat, pe toată durata implementării proiectului.

Pentru anul 2019, programul are alocată suma de 230 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că de finanţarea de 25.000 de lei vor putea beneficia, la nivel naţional, peste 9.000 de gospodării. Finanţarea este nerambursabilă şi acoperă integral cheltuielile legate de procurarea şi instalarea panourilor fotovoltaice.

George ZAVERA