‹‹Teleorman Pop Fest›› 2019, Ediție Jubiliară

În perioada 8-9 mai 2019, Consiliului Județean Teleorman, prin Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman, organizează cea de-a 50-a ediție a Festivalului-concurs național de muzică ușoară românească „Teleorman Pop Fest” 2019.

Cel mai longeviv festival de acest gen din țară, Festivalul național de muzică ușoară „Ghiocelul de Aur”, cunoscut din 2016 drept „Teleorman Pop Fest”, a avut nu numai meritul de a promova muzica ușoară românească, cât și pe acela de a descoperi, afirma și lansa tinere voci, susținându-le la începutul carierei muzicale.

Concursul va debuta miercuri, 8 mai 2019, sub forma unui spectacol cu public.

Criteriile de apreciere prin care vor fi departajați concurenții sunt atât calitățile vocal-interpretative și prezența scenică, cât și valoarea și gradul de dificultate al pieselor muzicale prezentate.

Juriul va fi format din personalități marcante ale muzicii ușoare românești, redactori de emisiuni radio și de televiziune, personalități culturale de primă mărime.

O orchestră formată din muzicieni profesioniști va acompania concurenții, iar totul va fi realizat live.

Fiecare concurent va obține o notă care va reprezenta media notelor membrilor juriului.

Evenimentele cele mai așteptate, Gala laureaților și Festivitatea de decernare a premiilor se vor desfășura a doua zi, când spectatorii vor avea ocazia să vadă pe scena festivalului recitaluri ale unor soliști și trupe de renume.

Toate aceste momente excepționale sunt organizate în seara zilei de 9 mai, când va avea loc un adevărat regal muzical în municipiul Alexandria, pe platoul din fața Casei de Cultură.

Vor fi oferite laureaților premii în bani, pe lângă acestea fiind recompensați cu diplome și plachete, iar ceilalți concurenți vor primi diplome de participare:

TROFEUL ’’Teleorman Pop Fest” – 4.000 lei;

Premiul I – 2.500 lei;

Premiul II – 2.000 lei;

Premii III – 1.500 lei;

Premiul de popularitate – 1.000 lei;

Premiul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman – 600 lei.

Este un festival de cea mai înaltă ținută artistică, pe scena căruia vor străluci tinerele talente, în cea de-a 50-a primăvară muzicală teleormăneană.

Cornelia RĂDULESCU