Târgul de Mărţişor va fi amplasat în parcul de lângă Cinema Patria

După mai mulţi ani în care comercianţii ambulanţi şi-au desfăşurat activitatea pe centrul pietonal al oraşului, cu ocazia sărbătorilor de peste an, începând din această iarnă, primarul Victor Drăguşin a hotărât ca negustorii să-şi vândă marfa pe platoul din faţa Casei de Cultură şi din faţa Finanţelor. Acest fapt nu i-a încântat pe comercianţi, pentru că nu aveau vad comercial, motiv pentru care au solicitat primarului ca de Mărţişor să le schimbe locaţia în care-şi vor desfăşura activitatea.
Primarul le-a ascultat doleanţa, dar nu într-atât încât să le permită negustorilor să-şi amplaseze, din nou, corturile improvizate pe centrul pietonal, aşa cum doreau comercianţii.
Astfel a fost iniţiat un proiect de hotărâre cu privire la stabilirea regulamentului pentru organizarea Târgului de Mărţişor, supus dezbaterii aleşilor locali în şedinţa ordinară a Consiliului local, care a avut loc în cursul acestei săptămâni. Consilierii au aprobat în unanimitate acest proiect de hotărâre, stabilindu-se locul de desfăşurare a târgului de Mărţişor, perioada şi condiţiile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de primăvară.
În acest an, târgul se va desfăşura în intervalul 25 februarie – 8 martie, când comercianţii îşi pot desface marfa în locaţia stabilită de consilierii locali, şi anume, parcul de lângă Cinema Patria.
Negustorii trebuie să ştie că îşi pot desfăşura activitatea doar pe baza avizului eliberat de Primăria municipiului Alexandria şi respectând mai multe condiţii.
În primul rând nu vor mai avea acceptul să amplaseze generatoare de energie electrică sau să-şi expună marfa în afara cortului, iar la terminarea programului fiecare agent comercial trebuie să facă curăţenie la faţa locului. Marfa poate fi expusă începând cu ora 08:00 dimineaţa, dar până la ora 20:00 trebuie strânsă.
De asemenea, agenţii economici mai trebuie să ştie că nu pot asculta muzică ambientală, pentru a nu perturba liniştea şi ordinea publică.
Cine nu va respecta toate condiţiile impuse în aviz, va fi evacuat şi nu i se va mai permite să-şi exercite activitatea în locaţia respectivă.
Pentru a putea beneficia de un spaţiu în parcul de lângă Cinema Patria, comercianţii trebuie să scoată din buzunar câte 2 lei/mp/zi.

M. MEILĂ