Târgul de Crăciun va fi instalat în centrul municipiului Alexandria

Se primesc înscrieri pentru târgul de Crăciun. Dacă anii trecuți locația târgului a fost mutată prin tot orașul, centrul pietonal, platoul de la Finanțele Publice, parcul de la taxiuri, iată că pentru al doilea an la rând autoritățile au decis ca activitățile comerciale din cadrul ”Târgului de Sărbători” să aibă loc pe pasajul pietonal. MAie xact este vorba despre strada Libertăţii – pietonal, tronsonul cuprins între strada Constantin Brîncoveanu şi strada Mihăiţă Filipescu (zona fântânii arteziene).

Astfel, în perioada 30 noiembrie 2017 – 7 ianuarie 2018, în cele 30 de căsuțe oferite de Primăria Alexandria vor fi comercializate produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Comercianții vor avea de respectat programul cuprins între orele 8 și 20, cât și o serie de alte condiții. Nu va fi permisă expunerea mărfurilor în afara spațiului căsuțelor. Vor fi interzise generatoarele care produc energie electrică și aparatele pentru încălzire. De asemenea, se impune păstrarea liniștii publice. În acest sens va fi interzisă orice sursă de muzică ambientală.

Mai mult decât atât, comercianții sunt obligați să păstreze curățenia în dreptul căsuțelor, să deszăpezească perimetrul comercial, dacă este cazul, și să respecte normele de prevenire și stingere a incendiilor (PSI). Nerespectarea acestor condiții poate atrage după sine anularea avizului de funcționare, evacuarea și aplicarea unor sancțiuni contravenționale.

Cei care doresc să depună cererile în vederea desfășurării activității comerciale în cadrul Târgului de Sărbători din Alexandria, pot face acest lucru până în data de 29 noiembrie 2017.

Documentele necesare sunt: cerere pentru participare, dovada faptului că agentul economic este constituit într-o personalitate juridică sau face dovada calităţii de producător (copie certificat înregistrare şi copie certificat constatator sau carnet meşteşugar), copie B.I. /C.I.

Cele 30 de căsuțe vor fi repartizate în funcție de ordinea în care au fost depuse cererile. Pentru participarea la Târgul de iarnă organizat de Primărie, agenţii economici vor plăti tariful pentru desfăşurarea activităţii comerciale în valoare de 2,5 lei/mp/zi.

C. DUMITRACHE