Sute de apeluri la Ambulanță, în weekend

În peste 400 de situații au intervenit ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman, în perioada 11-14 martie 2016. În topul afecțiunilor raportate de SAJ Teleorman se numără durerile abdominale (65 solicitări), cefaleea (31solicitări), problemele respiratorii minore (29 solicitări).

Din totalul celor 441 de solicitări, medicii au mai intervenit în următoarele situații: copii bolnavi – 30; AVC- 15; obstetrică-ginecologie – 15; accidente diverse – 13; leșin/sincopă – 12; persoane inconștiente – 10; conflicte și agresiuni fizice – 9; febră – 8; sângerare – 7; dureri toracice – 7; psihiatrie – 7; intoxicații – 7; convulsii – 4; suicid – 2; diabet zaharat – 1; alergii – 1. Alți 159 pacienți au fost transferanți interclinic.

În intervențiile pe care le-au avut în acest weekend, medicii de pe ambulanțe au constatat patru decese. Este vorba despre patru bărbați cu vârste între 50-82 de ani, din Videle, Conțești, Baciu și Pleașov. Unul dintre aceștia, un bătrân în vârstă de 77 de ani, din Pleașov, a decedat în ambulanță, în drum spre spital.

Ambulanțele au ajuns și în trei locații unde au avut loc accidente rutiere, acordând primul ajutor victimelor. Unul dintre accidente s-a petrecut la Beciu și s-a soldat cu o victimă, un alt accident a avut loc la Frăsinet unde medicii de pe ambulanță au acordat primul ajutor unei victime, iar un al treilea accident, în urma căruia un bărbat în vârstă de 52 de ani a decedat, s-a petrecut la Ștorobăneasa.

M. MEILĂ