Sute de absenți la simularea Evaluării Naționale, în Teleorman

Sute de absenți la simularea Evaluării Naționale, în Teleorman

Simularea Evaluării Naționale a elevilor din clasa a VIII-a s-a încheiat ieri, 7 martie 2018, cu proba la Limba maternă, prima probă din cadrul simulării,cea la Limba și literaura română desfășurându-se luni, 5 martie 2018, iar cea de-a doua probă, la Matematică, având loc marți, 6 martie 2018.

În județul Teleorman, la simularea la Limba și literautura română s-au înscris 2766 de elevi din clasa a VIII-a, iar prezenți în sălile de examen au fost 2485. La simularea la Matematică au fost prezenți 2476 candidați din totalul celor 2766 elevi înscriși. Astfel, la Limba și literatura română au absentat 285 de elevi, iar la Matematică, 290 de elevi.

La nivelul județului nostru au fost stabilite 70 de centre de comunicare, dintre care unul a fost Inspectoratul Școlar Județean Teleorman.

Potrivit inspectorului școlar general adjunct al ISJ Teleorman, Coman Monica, subiectele de la simulare, elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, au fost transmise, în primă fază, centrelor de comunicare, după care, acestea le-au transmis, mai departe, celor 104 centre de examen, stabilite în județul Teleorman.

Lucrările de la simularea Evaluării Naționale vor fi corectate în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele obținute la simulare nu pot fi contestate și nu vor fi trecute în catalog. În situații excepționale, dacă elevii doresc, notele pot fi consemnate în catalog pe baza unei cereri scrise a acestor elevi.

Rezultatele obținute la simulare vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, în cadrul unor discuții individuale cu elevii, prin dezbateri la clasă, în ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte.

Scopul acestei simulări este de familiriarizare a elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, pentru stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

M. MEILĂ

Despre autor