Studenți, în practică la ISU Teleorman

Timp de o lună de zile, cinci studenți ai Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din municipiul București își desfășoară stagiul de practică în cadrul unității de pompieri ”ISU A.D. Ghica” Teleorman.

Îndrumați de tutorii profesionali, studenții vor intra în contact cu situația operativă și își vor fundamenta pregătirea prin îmbinarea cunoștințelor teoretice dobândite, cu aspectele practice.

Pe parcursul celor patru săptămâni, studenții vor fi angrenați în activități practice, supravegheați de pompierii cu experiență pe lângă care au fost repartizați, ocazii cu care vor acumula cunoștințe practice transmise de tutorii lor profesionali.

Pe această cale, reprezentanții ISU ”A.D. Ghica” Teleorman le urează succes tinerilor pompieri și îi așteaptă să li se alăture, după absolvirea studiilor, iar celor care vor să ajungă salvatori li se aduce la cunoștință că pot urma cursurile Facultății de Pompieri ori cele ale Școlii de subofițeri de pompieri și protecție civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești.

”De asemenea, le reamintim că pot alege să devină voluntari, prin participarea la programul de voluntariat derulat de către unitatea noastră, intitulat Salvator din pasiune”, se menționează într-un comunicat de presă.

Informații suplimentare cu privire la acest program se pot obține de pe pagina de internet a inspectoratului www.isuteleorman.ro sau de la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, cu tel. 0247/311113, int. 27111.

M. MEILĂ