Stolojan, Blaga, Videanu şi Fluture încearcă să întoarcă mortul de la groapă

Campania pentru alegerile parţiale din Teleorman este atât de liniştită încât nici măcar mass media teleormănene nu se arată interesate de subiect. Dar iată că o ştire apărută într-unul din ziarele locale mai înviorează atmosfera. Începând cu această săptămână, cei mai importanţi lideri de la centru vor veni în Teleorman pentru a susţine candidaţii PDL la scrutinul parţial din 3 februarie. Prima delegaţie, condusă de Gheorghe Flutur, va fi prezentă în Teleorman astăzi şi va participa la mai multe acţiuni de promovare a candidaţilor PDL, Constantin Amarie pentru Consiliul Judeţean, Georgică Păunescu, primăria din Turnu Măgurele şi Ginel Avram, primăria Bujoru.
Este bine ştiut că după recentele alegeri parlamentare, conducerea organizaţiei teleormănene a partidului a fost schimbată „in corpore”, la şefia democrat-liberalilor teleormăneni fiind înscăunat Teodor Niţulescu, cel care în calitate de prefect „a îngropat PDL-ul”, după cum spunea unul dintre membrii fondatori ai partidului în Teleorman. Atât prin scandalurile economice în care a fost implicat, cât şi prin măsurile abuzive în plan politic, blocarea salariilor dascălilor din mai multe localităţi, fostul prefect a adus grave prejudicii de imagine filialei teleormănene a partidului. Care coroborate cu isprăvile nepopulare ale Cabinetului Boc au condus la rezultatele catastrofale obţinute de PDL atât la alegerile locale, dar, mai ales, la cele parlamentare.
Săptămâni în şir, posturile de televiziune şi ziarele centrale au făcut rating ori tiraje pe seama lui Teodor Niţulescu şi a scandalurilor în care a fost implicat, de la achiziţiile cu cântec de la spitalul TBC din Roşiori, la „investiţiile” de la Spitalul Judeţean sau scandalul de la Textila Roşiorii de Vede.
Revenirea sa în PDL, şi încă pe funcţia de preşedinte, este nu numai surprinzătoare, dar şi contraproductivă din punct de vedere al imaginii, chiar dacă are calităţi incontestabile de organizator şi manipulator. Iar acest lucru se vede cu ochiul liber, în filiala judeţeană a PDL lipsind la ora actuală acea emulaţie specifică campaniilor electorale.
Nici liderii de la centru, care vor veni să resusciteze organizaţia, nu vin de pe poziţii de autoritate politică şi morală, care să impună respect şi ascultare. Atât Blaga, cât şi Flutur au intrat în Parlament prin redistribuire, iar Videanu a refuzat confruntarea cu electoratul, atât la Primăria Bucureşti, cât şi la alegerile parlamentare. L-a lăsat pe Lucică Militaru să reprezinte familia, dar şi el a intrat în Parlament tot la pomana redistribuirii.
La instalarea lui Teodor Niţulescu la conducerea organizaţiei PDL Teleorman, un cititor care a postat un comentariu la un articol de presă afirma că evenimentul poate fi considerat „bomboana de pe coliva PDL Teleorman”. Rămânând în acest registru, se poate spune că implicarea liderilor de la centru în actuala campanie electorală nu este altceva decât o încercare de întoarcere a mortului de la groapă.

C. OCHESCU