Sporul natural negativ al Teleormanului atinge cote îngrijorătoare

În fiecare lună, populaţia Teleormanului scade numai prin înregistrarea unui spor natural negativ. Asta fără să adăugăm cetăţenii care părăsesc judeţul din cauza sărăciei şi lipsei de perspectivă.

Ultimele date făcute publice de către Institutul Naţional de Statistică relevă faptul că situaţia existentă în acest judeţ nu mai poate fi neglijată.

Pentru a înțelege dezastrul, pentru că este cu adevărat un dezastru, exemplificăm cu datele celor de la Statistică.

” În luna decembrie în judeţul Teleorman numărul născuţilor vii a scăzut faţă de luna noiembrie 2017. A crescut numărul deceselor faţă de luna noiembrie 2017.

În luna decembrie 2017, s-a înregistrat naşterea a 199 copii, cu 15 mai putine decât în luna noiembrie 2017. Numărul persoanelor ale căror decese au fost înregistrate în luna decembrie 2017 a fost de 616 cu 100 mai multe decât în luna noiembrie 2017.

Sporul natural a fost negativ în luna decembrie ( – 417 persoane), cât şi în luna luna noiembrie (-302 persoane).”, spun statisticienii.

Numărul tot mai mic de naşteri din ultimele două decenii a condus, inevitabil, la îmbătrânirea populaţiei şi la reducerea semnificativă a numărului de căsătorii.

Dacă din ce în ce mai puține cupluri decid să se căsătorească, tot mai multe familii teleormănene aleg să pună capăt mariajului.

” La oficiile de stare civilă s-au înregistrat în luna decembrie 37 căsătorii, cu 37 mai puține decât în luna noiembrie 2017.

Numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr.202/2010 a fost în luna decembrie de 35 divorţuri, cu 6 mai mic decât în luna noiembrie 2017.

Numărul căsătoriilor a fost, în luna decembrie 37, cu 16 mai mare decât în aceeaşi lună din anul precedent.

Numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr.202/2010 a fost, în luna decembrie 2017, cu 3 mai mic decât în luna decembrie 2016”, mai spus cei de la Statistică.

E o situaţie critică. O situație care din păcate se adâncește de la lună la lună.

C. DUMITRACHE