Spectacolul „Drag de Dragobete”

Primăria Municipiului Alexandria organizează, împreună cu Ansamblul de cântece și dansuri populare „Cununa Burnasului”, evenimentul „Drag de Dragobete”.

Se marchează, prin acest eveniment, Dragobetele, sărbătoarea iubirii pentru noi, românii, de care sunt legate multe tradiții și obiceiuri, unele dintre acestea fiind respectate și în prezent.

Dragobetele, simbol al dragostei și protector al iubirii, este considerat și primul vestitor al primăverii.

Cu această ocazie, sâmbătă, 24 februarie 2024, în ziua sărbătorii iubirii la români, de la ora 17.00, va avea loc evenimentul „Drag de Dragobete”, la Centrul Multifuncțional pentru Tineri „Marin Preda” din Alexandria, intrarea fiind gratuită, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul va fi prezentat de Ileana Vieru, iar invitat special va fi marea solistă a cântecului și portului popular românesc, Sofia Vicoveanca.

Din programul evenimentului nu vor lipsi tinerii, care duc mai departe tradiția și cântecele populare teleormănene: Luisiana Vîrdol, Aida Bulumac, Andra Miruna Mircea și Monica Bușcan, iar obiceiul de Dragobete va fi pus în scenă de Ansamblul de cântece și dansuri populare al Municipiului Alexandria „Cununa Burnasului”.

Cornelia RĂDULESCU

Lasă un răspuns