Șoferi inconștienți, băuți sau fără permis de conducere

Zeci de amenzi, controale peste controale, premise suspendate, dosare penale, dar șoferii nu se dezmint.Nu trece o zi fără ca măcar un conducător aută să nu ie prins băut la volan sau chiar fără permis de conducere.

12.575 lei. Aceasta este valoarea amenzilor date de polițiștii Serviciului Rutier Teleorman în weekend. Mai mult, aceștia au reținut și două premise de conducere.

Printre neregulile constate, enumerăm cazul unui bărbat în vârstă de 32 de ani din comuna Peretu. Acesta a condus un autoturism pe DN 6, în comuna Nanov, cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest indicând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la spital a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru refuz recoltare probe biologice de sânge, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Și nu este singurul în această situație. Polițiștii din Roșiorii de Vede au depistat în traffic, pe raza comunei Drăgănești de Vede, un bărbat în vârstă de 24 ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie. Mai mult decât ataât, cel în cauză se afla și sub influența băuturilor alcoolice. Valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,90 mg/l alcool în aerul expirat.

Pe numele teribilistului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducere fără a poseda permis de conducere și conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Și nu în ultimul rând și polițiștii din Alexandria au prins un bărbat în vârstă de 46 de ani din reședința județului, în timp ce conducea un autoturism pe str. Dunării, cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest indicând un test de respirație de 0,87mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C. D.