Şofer oprit cu focuri de armă! Acesta fugea de poliţie pentru că nu avea permis

6 focuri de armă au folosit poliţiştii din Turnu Măgurele pentru prinderea unui şofer băut. Acesta nu a oprit la semnalele oamenilor legii.

În timp ce desfășurau o acțiune pentru depistarea persoanelor care conduc autovehicule sub influența alcoolului, poliţiştii din Turnu Măgurele au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Şoferul nu a luat în seamă semnalele agenţilor continuându-și deplasarea cu viteză.

Fără să stea pe gânduri, echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia având pornite semnalele acustice și luminoase. Ajungând pe drumul de câmp ce duce către fosta uzină UVCP, polițiștii au folosit armamentul din dotare, executând patru focuri de avertisment în plan vertical, după care alte două focuri în direcția autoturismului, nimerind anvelopa dreapta spate și bara de protecție, astfel conducătorul auto a fost oprit.

În autoturismul urmărit a fost identificat conducătorul auto. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 43 ani din Turnu Măgurele, ce nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie, acesta fiind singur în autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În urma folosirii armamentului nu au rezultat victime omenești.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Claudiu DUMITRACHE