Situaţie aproape constantă în oferta de posturi din Teleorman

Prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, în săptămâna 23-29 mai 2013, sunt puse la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, un număr de 151 de posturi. Cu trei posturi mai mult ca în perioada anterioară.
Oferta din această perioadă cuprinde locuri de muncă vacante pentru zona Alexandriei, Zimnicea, Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele.
Cele mai multe posturi sunt vacante în zona Alexandriei unde oferta cuprinde 109 posturi. Dintre acestea 26 de posturi se adresează persoanelor cu studii superioare, în special în domeniul ingineriei, în mai multe specializări, unde sunt disponibile 21 posturi. Pentru persoanele cu studii superioare mai sunt disponibile câte două posturi de programatori şi de şef serviciu în domeniul asigurărilor.
Pentru funcţia de şef de secţie, este disponibil un singur post.
În ceea ce priveşte persoanele cu studii medii ori profesionale, din zona Alexandriei, acestea pot opta pentru ocuparea unui post de agent de asigurare din cele 20, câte cuprinde oferta. Număr mare de posturi (25) sunt vacante pentru cei care doresc să ocupe un post de agent de vânzare, al cărui salariu poate fi destul de atractiv.
Societatea Comercială Koyo România vine şi în această săptămână cu o ofertă care cuprinde 20 de posturi pentru persoanele cu studii medii. Aici, 16 posturi sunt pentru cei care doresc să lucreze ca operator la maşini unelte semiautomate şi automate. Două posturi sunt de electricieni de întreţinere şi reparaţii, şi alte două posturi sunt pentru compresionişti.
Pentru zona Zimnicea, oferta cuprinde 26 locuri de muncă, dintre care 16 sunt pentru muncitori necalificaţi în industria confecţiilor şi alte 10 posturi sunt de confecţioner articole textile.
La Roşiorii de Vede sunt vacante doar 12 posturi. Cinci pentru lăcătuşi mecanici, trei pentru muncitori necalificaţi în industria confecţiilor şi restul se adresează celor care doresc să lucreze ca bucătar, barman, faianţar sau parchetar.
Iar pentru zona Turnu Măgurele, oferta cuprinde doar patru posturi în domeniul medical, dintre care trei posturi sunt de asistent medical şi numai un post este de asistent medical generalist.
În ceea ce priveşte tipul contractelor, doar posturile vacante la SC Koyo România, se vor ocupa, prin semnarea de contracte valabile pe o perioadă determinată.
Referitor la vechimea în câmpul muncii, de care angajaţii trebuie să facă dovadă, aceasta trebuie să fie de minim un an de zile.

Mirel MANAFU