Sistem de monitorizare și supraveghere stradală la Zimnicea

Primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu, informează cetățenii despre noul sistem de monitorizare și supraveghere video a domeniului public, care va crește gradul de siguranță a spațiilor publice, dar și liniștea cetățenilor în privința siguranței bunurilor și proprietăților personale.

Este vorba despre 100 de camere de supraveghere video (în cea mai mare parte instalate), conectate la un centru de monitorizare permanentă.

Camerele au rolul de a monitoriza traficul în spațiile aglomerate (școli, piață, etc.), au capacitatea de identificare facială, vor supraveghea zonele unde se aruncă deșeurile (și vor transmite un semnal de alarmă în centrul de monitorizare).

Aceste camere vor supraveghea exclusiv domeniul public, ele având montate un soft care va masca, proteja, spațiul și zonele private.

Sistemul este achiziționat în cadrul PNRR, prin Proiectul „Asigurarea de sisteme ITS/TIC și echipamente smart în Orașul Zimnicea, județul Teleorman “, proiect prin care sunt achiziționate și alte echipamente.

Valoarea sistemului de supraveghere video este de 233.000 euro, fără TVA.

Cornelia RĂDULESCU