Simpozion “Pe calea cunoaşterii” la Liceul “Constantin Noica”

În cadrul Liceului “Noica” din Alexandria a avut loc joi 7 noiembrie 2013, în jurul orelor 18.00, un simpozion intitulat sugestiv “Pe calea cunoaşterii”, activitate desfăşurată de reprezentanţii Clubului “Eli” în parteneriat cu Episcopia Alexandriei şi Teleormanului.
Cu această ocazie, Cătălin Eugen Păunescu în calitate de consilier bisericesc, a susţinut o comunicare, a cărei temă principală a făcut referire la cei 325 de ani care s-au scurs de la tipărirea Bibliei de la Bucureşti, cuprinzând aici şi aspecte privind importanţa traducerii bibliei pentru ortodoxia română.
În cea de a doua parte a întâlnirii profesorul Gigi Florin Stănilă, le-a vorbit elevilor prezenţi la simpozion, despre Martin Luther “părintele reformei”, de la a cărui naştere s-au împlinit 530 de ani, cuprinzân în linii mari aspecte ale activităţii sale.
La simpozion, pe lângă organizatori, Geanina Cintuc şi Magda Şerban, au fost prezente Cristiana Purcărea şi Delia Ionesacu cadre didactice din cadrul unităţii de învăţământ, gazda evenimentului, dar şi elevi din cadrul aceleiaşi unităţi.

M.M.